Female Invest hjælper nybegyndere i gang med at investere

Ejendomstorvet.dk - - #investering

Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af Nordnetbloggen . Senest opdateret d. 07. juni 2022

Hvorfor er der færre kvinder end mænd, der interesserer sig for investering – og kan en forening ændre på det? Nordnet har mødt Caroline Stasig og Laura Hardahl, som har været med til at stifte Female Invest, til en snak om kvinder og investering.

Hvordan startede jeres interesse for investering?

Laura: Min interesse for investering startede tilbage i gymnasiet i udlandet, hvor vi havde et fag, der hed økonomi. Den blev så udviklet i takt med, at jeg flyttede hjemmefra og blev ansvarlig for min egen økonomi. Men det var først, da jeg mødte de andre fra Female Invest, at jeg kom i gang.

Hvorfor startede I Female Invest?

Caroline: Målet med Female Invest er at gøre det mere almindeligt for kvinder at interessere sig for investering – så det ikke kun er forbeholdt mænd. Vores målgruppe er kvinder – men mænd er selvfølgelig også velkomne til Female Invests events. Det er vores erfaring, at nogle kvinder er bange for at stille dumme spørgsmål. De føler, at det er mere trygt at stille dem i et forum med kvinder.

Laura: Men det er vigtigt at understrege, at Female Invest ikke er et politisk initiativ, det handler ikke om ligestilling. Vi er her, fordi vi gerne vil uddanne og oplyse, ligesom vi selv havde brug for. Og så fik vi lyst til at tage sagen i egen hånd.

I siger, at kvinder er mindre interesserede i investering end mænd. Hvorfor tror I, at det forholder sig sådan?

Laura: Jeg tror, det ligger i mange kvinders natur. Vi er tit mere tilbageholdende, og investeringer er jo forbundet med en risiko. Men når kvinder går i gang med at investere, så gør de det lige så godt – hvis ikke bedre end mænd. Fra naturens side har kvinder mere is i maven. Vi er simpelthen bedre til at lade investeringerne stå, mens mænd er mere risikovillige og handler mere. Og det er ikke altid en god ting.

Jeg tror, at man kan skabe interessen hos kvinder, hvis man får fortalt, hvor nemt det er at få sine penge til at yngle. Når det går op for kvinder, så vil de også gerne sætte sig ind i det. Man behøver jo ikke at være interesseret i at læse regnskaber og analysere forretningsmodeller og så videre. Men når man først har investeret i en virksomhed, så bliver man naturligt mere interesseret i at følge med i udviklingen og aktiekursen.

I har skrevet bogen “KLAR – PARAT – INVESTÈR.” Hvad er målet med den?

Caroline: Da jeg selv skulle i gang, søgte jeg efter en bog, hvor jeg blev taget i hånden fra start til slut. Det kunne jeg ikke finde. De bøger, jeg fandt, var på et højere niveau, hvor det forventes at læseren har baggrundsviden – og det behøver man ikke have for at læse vores bog. Vi introducerer de mest basale begreber og fører læseren igennem investeringsforløbet.

Laura: Det vi gerne ville, det var at komme med et redskab og dermed altså noget helt konkret. Måske ved man, hvad en aktie eller investeringsforening er, men man ved ikke, hvordan man kommer i gang med at investere og griber det an. Vi kommer med en hel masse eksempler på udfordringer og tanker, som man sidder med som nybegynder. Og så giver vi løsninger på, hvad man kan gøre i de situationer. Så bogen er et redskab. Og det er ikke særlig lang tid siden, at vi selv sad i samme situation som læseren, så vi kan godt huske, hvad det var, der var svært.

Ud over at man kan læse jeres bog, har I så et godt råd til dem, der gerne vil i gang med at investere?

Laura: Et godt sted at starte er C25-indekset. Tag udgangspunkt i det – og så start med at kigge på en branche, som du synes er spændende og kan forstå. Det er en dårlig ide at investere i en virksomhed, som du ikke forstår, hvad laver. Det er ikke nødvendigt at læse hele deres regnskab eller kigge på en masse tal. Men sæt dig gerne ind i, hvordan virksomheden tjener sine penge, så du kan vurdere, om du tror, at den kan blive ved med at tjene penge på sigt.

Leder du efter en investeringsejendom?

Ejendomstorvet.dk giver dig et overblik over hele landets ledige investeringsejendomme. Du kan søge helt gratis og uforpligtende blandt alle emnerne.