Investering af pensionsmidler i fast ejendom

Ejendomstorvet.dk -

Afkastet på fastejendom kontra aktier ligger meget tæt. Afkastet på ejendomme har historisk set udkonkurreret aktier på det rene afkast. En analyse fra Finans.dk viser, at over de sidste 150 år i Danmark har fastejendom på årsbasis haft et afkast på 8,1%, mens aktier har givet 7,2%. Dertil kommer risikovurderingen af fastejendom kontra aktier. Det kan være en god ide at sprede sin investering ud, så den både består af aktier og fastejendom. Det er altid risikabelt at satse sin opsparing på én ejendom eller én aktie. Dermed vil vi heller ikke anbefale, at du bruger alle dine pensionsmidler til investering i fast ejendom.

Har du mulighed for at sprede dine pensionsmidler ud, så vil en investering i fastejendom med stor sandsynlig være det rigtige valg. En af de store forskelle mellem f.eks. en aldersopsparing og en investering i fast ejendom er beskatningen. En aldersopsparing beskattes med 15,3% af værditilvæksten. Du kan faktisk investere i fast ejendom skattefrit, men der er nogle betingelser, du skal opfylde før det kan lade sig gøre. Det kræver du selv har boet i boligen, hvilket gør gevinsten ved salget af ejendommen skattefrit. Du kan også beholde ejendommen som en udlejningsejendom, hvilket er en god metode til at sprede risikoen af din pensionsopsparing.

Hurtigere er ofte bedre

Investering af dine pensionsmidler i fast ejendom, skal gerne ske så tidligt som muligt. Jo tidligere du investerer, desto større vil gevinsten være ved salget, og du vil sandsynligvis havde opnået et stor mængde friværdi i boligen, hvilket du ville kunne låne af under din pension. Gennem en investering i fast ejendom, kan du dermed opnå en større økonomisk gevinst under din pension. Du kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på ved køb af investeringsejendomme .

Læs mere


Tilbage til oversigten