Ejendomsinvestering i Danmark

Ejendomstorvet.dk -

Senest opdateret d. 06. juni 2022

Ejendomsinvestering i Danmark har været en god investering. Afkastet for ejendomme har været meget stabilt de seneste par år.

Ejendomsinvestering i Danmark er lidt anderledes end i vores nabolande. I Danmark har vi bl.a. mulighed for at øge huslejen på årligbasis, som ofte er en stigning på 1,5%. Men her får du en kort oversigt over, hvad du skal være opmærksom på som dansk ejendomsinvestor.

Find en lejer: Der findes en række portaler, som gør det let at finde lejere til din ejendom.

Lov og regler: Du skal være opmærksom på, at du skal tinglyse skødet ved overdragelse af ejerskab af ejendommen. Den ansvarlige mægler for den givne investeringsejendom vil give hjælpe dig med at få styr på det praktiske ved overdragelse af skødet.

Dette betyder blot, at der er nogle ekstra udgifter forbundet med købet af en ny ejendom, som du skal være opmærksom på. Tinglysning af skødet kan undgås, hvis du køber ejendommen gennem en virksomhed.

Husleje niveau: Huslejeloven kan varigere fra kommune til kommune afhængigt af boligreguleringsloven, som er indført i de fleste kommuner. Boligreguleringsloven betyder, at husleje sættes efter ejendomsudgifter.

Boligreguleringsloven gælder de fleste kommuner bortset fra: Billund, Fanø, Fredensborg, Greve, Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Læsø, Mariagerfjord, Rebild, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Solrød, Struer, Thisted, Varde, Vesthimmerland og Ærø kommuner.

Som udgangspunkt må huslejen ikke overstige ejendommens driftsudgifter, lovbestemte afkast, og forbedringsforhøjelser. Huslejen kan dog øges gennem en modernisering af ejendommen.

Det kan være smart at forhøre sig, hos den ansvarlige mægler for den givne ejendom, som vil kunne give dig et indblik i huslejeniveauet.