Er et virtuelt kontor noget for mig?

Ejendomstorvet.dk - - #blog

Det virtuelle kontor blev opfundet tilbage i slutningen af 80erne, og har vedligeholdt sit momentum lige siden. Det virtuelle kontor er perfekt til dig, som gerne vil udføre fjernarbejde, men samtidig have en officiel firmaadresse udenfor din egen bolig.

Hvad er et virtuelt kontor?

Et virtuelt kontor er en ydelse, som du finder på et kontorhotel. Med et virtuelt kontor har dit firma ikke adresse i din egen bolig, og du vil ofte have mulighed for postmodtagelse, telefonpasning og brug af mødelokaler i kontorhotellet.

Med et virtuelt kontor kan du altså arbejde alle steder fra, men din virksomhed vil være tilknyttet en ekstern adresse – og eventuelle tilknyttede faciliteter.

Hvem bruger typisk et virtuelt kontor?

Oftest benytter enkeltmandsvirksomheder eller startup-virksomheder et virtuelt kontor, da alle de basale nødvendigheder kan blive dækket med et virtuelt kontor.

Fordele ved et virtuelt kontor

Der er nogle helt tydelige fordele ved at have et virtuelt kontor, hvis du vil kombinere en professionel adresse med fjernarbejde. De fleste som vælger et virtuelt kontor, lader sig overbevise af følgende fordele:

  1. Du får en mere formel adresse end din egen personlige bolig
  2. Du kommer til at fremstå mere professionel
  3. Du får mulighed for telefonpasning
  4. Du får sendt din post til din firmaadresse og får besked, når der er kommet post
  5. Du har mulighed for at benytte mødelokaler, når du skal afholde møder med eksterne interessenter

Er dette mon noget, du anser som fordele? I så fald bør du overveje om et virtuelt kontor måske kan være det helt rigtige for dig.

Hvad er forskellen på et hjemmekontor, et virtuelt kontor og en kontorplads i et kontorhotel?

Forskellen mellem et hjemmekontor og et virtuelt kontor er som udgangspunkt adressen. Derudover har du med et virtuelt kontor også mulighed for telefonpasning og booking af mødelokaler på det kontorhotel, som udbyder det virtuelle kontor.

Se mere om hjemmekontorer her

Forskellen mellem et virtuelt kontor og et kontorhotel er, at du ikke har en fysisk kontorplads på kontorhoteller, når du har et virtuelt kontor. Det er altså blot adressen og mulighed for mødelokale og telefonpasning, som er inkluderet i det virtuelle kontor.

Læs mere omkring, hvorvidt et kontorhotel er noget for dig her

Hvor er virtuelle kontorer mest populære?

Virtuelle kontorer er klart mest populære og udbudte omkring de større byer. Det inkluderer blandt andet København, Århus, Odense, Aalborg og områderne omkring København – såsom Hellerup, Ballerup, Lyngby, Vestegnen osv.

Hvilke andre typer af kontorlokaler kan jeg ellers finde?

Er et virtuelt kontor ikke det rette for dig, så kan du læse mere om, hvordan du kan finde det rigtige kontor for dig og din virksomhed . Du får blandt andet en oversigt over, hvilke slags kontorer du kan finde og hvad du ellers skal overveje, når du skal finde et kontor.