Træt af hjemmekontoret? Find nye lokaler med disse råd

Ejendomstorvet.dk - - #blog

Hjemmearbejde blev et af de mest populære ord under coronakrisen, og mens nogle har taget konceptet til sig, er andre ved at være godt og grundig trætte af at arbejde i eget hjem. Hører du til den sidste gruppe, som af en eller flere årsager ikke trives med hjemmearbejde og hjemmekontor hver dag, så kan du med fordel få nogle gode råd til at finde et kontorlokale udenfor eget hjem.

Herunder vil du få fem gode råd til, hvordan du lettest, hurtigst og helt gratis kan finde dine nye erhvervslokaler.

1. Behov og ønsker

Inden du starter med at søge efter ledige kontorlokaler, bør du have en klar vision om, hvad dine behov og ønsker er.

Har du behov for et stort eller lille kontor? Hvad må kontoret koste og skal det være et nyt eller nyistandsat kontor eller det gerne må have nogle år på bagen.

Du bør også overveje, om du vil finde et standard kontor, hvor dig og dit firma er de eneste lejere eller om et kontorhotel eller kontorfællesskab med flere virksomheder er mere i din smag. Er du nysgerrig på kontorhoteller og -fællesskaber, kan du læse mere om forskellen på kontorhoteller og kontorfællesskaber her.

Derudover bør du også forestille dig, hvor mange rum det skal have og hvad de eventuelt skal bruges til. Lagerrum? Mødelokale? Frokoststue?

Sidst med ikke mindst bør du også overveje det visuelle udtryk som lokalet har, og om det passer eller står i kontrast til det udtryk, som du ønsker din virksomhed og dit brand skal have.

2. Undersøg markedet

Der kan være stor forskel på kontorlokalerne – både i forhold til pris, beliggenhed og udseende. Lige for tiden er kontortomgangen ganske lav, hvilket betyder, at der er et lille udvalg af ledige kontorlokaler at vælge mellem.

Beliggenhed spiller en stor rolle for lejeprisen. Jo tættere på storbyen og centrum – desto højere pris kan du også forvente. Hvis du har et stramt og fast budget, bør du overveje, om det kan betale sig at komme lidt længere væk fra centrum, så du kan få mere kontor for pengene.

Her bør du særligt indtænke om placeringen kan tiltrække medarbejdere, hvordan infrastrukturen er i området og hvordan området passer til dit firma. Afhængig af dine ønsker og behov kan du nemlig også undersøge nærområderne – måske gemmer der sig en lille perle, som kan få det hele til at gå op i en højere enhed.

Når du skal undersøge markedet, gør du klogt i at få præsenteret hele udbuddet af ledige kontorlokaler i den pågældende by. Derfor kan du på Ejendomstorvet.dk også se alle ledige kontorlokaler i det valgte område, så du kun behøver at ét sted for at få det fulde overblik og have mulighed for at sammenligne de forskellige lokaler.

3. Få en fremvisning og få mere information fra erhvervsmægleren

Når du har fundet et eller flere spændende kontorlokaler, så lav en aftale om en fremvisning af kontorlokalerne. Her kan du gå lokalerne efter i sømmene og få en bedre idé om, hvordan en eventuel indretning kunne være.

Du har også mulighed for at fornemme lokalområdet og lokalmiljøet. Er der meget trafik og støj i området? Er omgivelserne gode og rare? Kan du skabe gode rammer for et godt indeklima og arbejdsmiljø i lokalerne?

Når du er ude og se kontorerne, har du også mulighed for at stille spørgsmål og få svar fra erhvervsmægleren. Erhvervsmægleren kender til lokalerne, den tidligere ejer eller lejer og kender også nærområdet. Derfor bør du absolut gøre brug af denne viden inden du tager den endelige beslutning.

4. Gennemgå kontrakten

Når du har fundet det kontor, som opfylder dine behov, og som du kunne tænke dig at arbejde i, så skal kontrakten på bordet.

Alle ved, at man skal læse kontrakten godt og grundigt igennem – også det med småt. Overholder kontrakten det, som i har aftalt mundtligt? Skal du være særligt opmærksom på nogle detaljer, når det kommer til binding, fornyelse eller noget andet?

Har du nogle spørgsmål til kontrakten, så tag kontrakt til din erhvervsmægler og få uddybet og opklaret dine spørgsmål.

5. Nyd dine kontorlokaler

Kontrakten er underskrevet og nu er det tid til at komme på plads i dit nye kontor. Når du har fået indrettet dig og har fundet dig godt til rette, så er det bare om at nyde dit nye kontor.