Top 10 mest søgte områder til nye erhvervslokaler

Ejendomstorvet.dk - - #blog

Ejendomstorvet.dk dækker alle kroge af det danske land, men der er enkelte steder, der stikker ud, når det gælder søgninger på portalen. Vi har samlet de ti mest populære områder, der har fået flest søgninger, og listet dem i en oversigt nedenfor.

Nr. 1: København

Ikke overraskende topper hovedstaden listen over Ejendomstorvets mest søgte områder. Med landets største udbud af erhvervslokaler til salg og leje samt investeringsejendomme er byen et mekka for virksomheder, iværksættere og investorer på jagt efter nye kvadratmeter.

I København og omegnskommunerne findes et stort udvalg af ledige kontorer, butikker, lager- og produktionslokaler, restauranter, caféer m.m. til leje og salg. Udbuddet kommer i alverdens størrelser og afstøbninger, så der er nok at vælge imellem - uanset om du er en enkeltmandsvirksomhed på jagt efter et lille lokale med plads til de store drømme, eller en stor virksomhed på udkig efter et nyt domicil til 1000+ medarbejdere.

Mange advokatvirksomheder, revisorer, reklamebureauer og firmaer i den kreative branche vælger en lokation centralt i København, f.eks. København K, brokvarterene og Frederiksberg, hvor der er et pulserende byliv og gode muligheder for at rejse med offentlig transport. Der er også direkte adgang til lufthavnen via metroen, hvilket gør Indre København og Ørestaden, attraktivt for mange internationale virksomheder.

De industritunge virksomheder med behov for lager- og produktionsplads søger typisk mod de københavnske forstæder, heriblandt vestegnskommunerne Ishøj, Glostrup, Vallensbæk, Rødovre, Brøndby, Herlev og Ballerup, hvor der er mere plads til en billigere husleje.

Nord for København, såsom Nordhavn og Lyngby, findes en god blanding af erhvervsliv og byliv med DTU som et absolut knudepunkt for mange vidensvirksomheder og iværksættere.

Se alle ledige lejemål i København

Se alle lokaler til salg i København

Se alle investeringssager til salg i København

Nr. 2: Århus

Andet mest søgte område på Ejendomstorvet.dk er Århus, der med knap 350.000 indbyggere er Danmarks næststørste by. Her findes også et stort udvalg af ledige kontorer, butikker, lager- og produktionslokaler, restauranter, caféer m.m. til leje og salg.

Med de mange indbyggere, hvoraf mere end 50.000 er studerende, samt ca. 14.000 arbejdssteder er der en stigende efterspørgsel på kvadratmeter til bolig og erhverv. Det betyder, at byen er præget af en enorm udvikling med mange nybyggerier, heriblandt udvidelsen mod Århus-bugten på Århus Ø med Danmarks kommende højeste hus samt nye områder til beboelse og erhverv i forstæderne Lisbjerg, Åbyhøj, Nye, Skejby, Christiansbjerg og Risskov.

Med de mange studerende er Århus også en klassisk universitetsby med en stor andel unge specialister og researchers. Netop det appellerer til mange vidensvirksomheder, der ønsker at gøre brug af kvalificeret arbejdskraft, der kan bidrage med den nyeste viden inden for især innovation, teknologi og design.

Se alle ledige lejemål i Århus

Se alle lokaler til salg i Århus

Se alle investeringssager til salg i Århus

Nr. 3: Odense

Det tredje mest søgte område er også Danmarks tredjestørste by: Odense. Byen er lokaliseret på Fyn, som gennem de seneste år har oplevet en stigende turisme, hvilket har givet udvikling og velstand til øens kommuner. Det gør området attraktivt for både virksomheder og investorer på udkig efter nye kvadratmeter.

Odense Havn er et af byens vartegn. Området har de seneste år gennemgået en markant udvikling med etableringen af byrum og en masse nybyggerier. F.eks. rummer havnen i dag flere moderne boligejendomme samt faciliteter såsom havnebad, sportsbaner og butiks- og caféliv.

Herudover er området blevet en dynamisk industripark for mange vidensvirksomheder, der producerer, tester eller distribuerer fremtidens erhvervsløsninger – både i Danmark og udlandet.

I Odense C findes en god koncentration af forskelligartede virksomheder, samt et pulserende byliv med butikker, caféer og restauranter. Området er populært blandt mange fynske virksomheder, der ønsker at have en central placering i Danmark med hurtig adgang til resten af Danmark via togbanen, som ligger blot et stenkast fra centrum.

Butiksdrivende og restauratører i centrum nyder også godt af byens mange turister, som hvert år valfarter til Odense for at besøge H.C. Andersens barndomshjem/museum og andre attraktioner.

I Odense SV og Odense SØ samles mange industritunge virksomheder, såsom produktions- og logistikvirksomheder. Her er der god adgang til motorvejsnettet samt mulighed for at have administration og lager/produktion på samme adresse.

Se alle ledige lejemål i Odense

Se alle lokaler til salg i Odense

Se alle investeringssager til salg i Odense

Nr. 4: Aalborg

I det nordlige Jylland ligger Danmarks fjerde største by Aalborg. Byen er et lokalt trækplaster for unge mennesker – ikke blot på Jomfru Ane Gade, der er et mekka for feststemte nordjyder, men også universitetet, der de seneste år har udvidet campuset med flere kvadratmeter.

De mange studerende har skabt en større efterspørgsel på boliger, og tendensen forventes at stige de kommende år. Det er heller ikke gået ubemærket hen hos flere virksomheder, der er kommet til byen for at gøre brug af den store mængde kvalificeret arbejdskraft.

Efterspørgslen på flere arealer til bolig og erhverv har sat skub i adskillige udviklingsprojekter i det nordjyske, heriblandt havneområdet, der af kommunen er blevet udvalgt til Aalborgs fremtidige erhvervsudviklings- og vækstzone.

I årene op til 2050 vil hele erhvervsområdet på havnen blive udvidet og arealerne optimeret. F.eks. på Østhavnen, hvor der findes store arealer til industri, håndværk og handel, samt langs Tranholmvej, hvor der er udlagt til store og mellemstore virksomheder med særlige beliggenhedskrav. Det kan være virksomheder, der støjer, støver, lugter eller har behov for at kunne komme af med procesvand.

Herudover har kommunen en række udviklingsprojekter i støbeskeen med det formål at udvikle eksisterende byrum med boliger, kontorer og butikker. Det gælder f.eks. Teaterkvarteret og Budolfi Plads, Østbyen, Eternitgrunden m.m. samt en omdannelse af Spritfabrikken og Sygehus Nord området. Dertil kommer infrastrukturelle forbedringer, f.eks. en letbane og en ny limfjordsforbindelse, samt udvikling af Aalborg Hospital.

Der er derfor god grund til at skele mod den nordjyske storby de kommende år, hvis du overvejer at flytte virksomheden eller at gøre en god investering.

Se alle ledige lejemål i Aalborg

Se alle lokaler til salg i Aalborg

Se alle investeringssager til salg i Aalborg

Nr. 5: Esbjerg

Det femte mest populære område på Ejendomstorvet.dk er Esbjerg. Byen ved Vestkysten er kendt som en tidligere fiskerflække, men siden det tilbage i 1868 blev besluttet at anlægge 250 meter kaj, er området vokset, og går i dag under navnet ”Danmarks offshore hovedstad”.

Havnen har siden grundlæggelsen været et vigtigt knudepunkt for import og eksport. F.eks. blev byen stor-eksportør af bacon, smør og æg til Storbritannien. Samtidigt voksede fiskeriet frem som erhverv, og flere fiskere flyttede til byen i løbet af 1960´erne, hvilket satte et kraftigt skub under byudviklingen.

Byen er i dag et centrum for både vind, olie og gas, og er bl.a. førende på installation af havvind, der har en eksportværdi på 100 milliarder kr. Det har lokket mange multinationale virksomheder til byen, og kommunens vision om en grøn omstilling forventes at skabe yderligere vækst, f.eks. med etableringen af en ny vindmøllepark i Nordsøen.

Esbjerg er i dag Danmarks femtestørste by med knap 73.000 indbyggere og mere end 60.000 arbejdspladser, hvoraf ca. 12.500 jobs er relateret til energisektoren. Byen har desuden et pulserende byliv med butikker, caféer og restauranter, og er ofte et populært shoppingmål for mange af omegnskommunernes indbyggere.

Se alle ledige lejemål i Esbjerg

Se alle lokaler til salg i Esbjerg

Se alle investeringssager til salg i Esbjerg

Nr. 6: Randers

Med lidt over 61.000 indbyggere er Randers en af Danmarks 10 største byer, og befolkningstilvæksten er fortsat stigende. Byen ligger naturskønt lige ved Gudenåen, hvor mødet mellem by, natur og vand skaber en unik grobund for mange nye, spændende udviklingsprojekter.

Et af disse projekter er ”Byen til Vandet”, hvis vision er at åbne midtbyen op mod vandet. Et kæmpeareal på 920.000 kvadratmeter langs Gudenåen og dele af den gamle havn skal bl.a. danne rammen om nybyggerier med plads til både boliger, butikker og erhverv. Hertil vil der være indtænkt både klimasikringer samt en optimering af infrastrukturen, f.eks. en såkaldt klimabro tværs over Randers Havn.

Herudover skal Flodbyen – en ny bydel til 7-8.000 mennesker – bidrage til at understøtte befolkningstilvæksten ved at integrere vandkanten med et mangfoldigt by- og hverdagsliv. Området skal skabe en unik bystruktur, hvor vandet er det centrale omdrejningspunkt, og hvor naturen og biodiversiteten får mere plads.

Mange virksomheder har allerede slået rødder i Randers, men der er stadig masser af ledige kvadratmeter inden for kontorer, butikker, lager- og produktionslokaler, restauranter, caféer m.m. til leje og salg.

Se alle ledige lejemål i Randers

Se alle lokaler til salg i Randers

Se alle investeringssager til salg i Randers

Nr. 7: Vejle

Nr. 7 på listen er Vejle, som er en af Danmarks hurtigst voksende kommuner, hvad befolkningsantallet angår. Befolkningstilvæksten er faktisk så stigende, at kommunen nu er en af Danmarks 6 største med ca. 115.000 indbyggere. Af den grund har Vejle Kommune vedtaget en ny bosætningsstrategi i august 2021, som skal understøtte befolkningsvæksten med forskellige tiltag frem til 2030.

Som led i strategien vil Vejle Kommune bl.a. udvikle Ny Rosborg – en ny bydel med 2.500 boliger fordelt på 6 holme på 800.000 kvm. i Vejle Ådal – samt Gammelhavn, hvor der skal opføres et 79.700 kvm byggeri, hvoraf 7.800 kvm allokeres til butikker, fællesarealer, restauranter og erhverv. Herudover planlægges udviklingsprojekter i erhvervsområderne Highroad Vejle Syd og Vestbyen samt en udvidelse af Erhvervspark Vandel.

Byen rummer desuden et driftigt handelsliv med masser af butikker, 2 shoppingcentre og masser af attraktive erhvervslokaler i midtbyen, hvoraf en høj andel tilhører IT-virksomheder. Faktisk er andelen af IT-virksomheder så høj, at Vejle har fået tilnavnet ”Danmarks Silicon Valley”, hvilket har været med til at styrke interessen for området blandt branchens aktører.

Se alle ledige lokaler til leje i Vejle

Se alle lokaler til salg i Vejle

Se alle investeringssager til salg i Vejle

Nr. 8: Horsens

Den østjyske by Horsens er Ejendomstorvets ottende mest søgte område – og det giver god mening. Kommunen er nemlig også en af Danmarks hurtigst voksende med en forventet befolkningstilvækst på 27,9 procent frem mod år 2040 (ifølge Danmarks Statistik). Det betyder, at efterspørgslen på boliger og arbejdspladser forventes at stige de kommende år, hvilket må siges at være guf for virksomheder, investorer og ejendomsudviklere.

Befolkningstilvæksten har allerede sat skub i flere projekter, bl.a. udviklingen af Åkvarteret i midtbyen, en områdefornyelse af Brædstrup, bebyggelsen af et nyt campus ved banegårdscentret, en ny bydel på havnen med plads til 5.000 beboere samt en række flere projekter.

Byen er i forvejen kendt for at være et samlingspunkt for elektronikindustrien, men også grafiske virksomheder og transportcentre har slået sig ned i den østjyske kommune. Flere virksomheder forventes at gøre dem selskab de kommende år, hvilket har skabt en stor interesse for ledige kvadratmeter til salg eller leje i Horsens.

Se alle ledige lokaler til leje i Horsens

Se alle lokaler til salg i Horsens

Se alle investeringssager til salg i Horsens

Nr. 9: Roskilde

Roskilde er en af Danmarks ældste byer, og området er særdeles eftertragtet blandt mange boligsøgende og virksomheder på jagt efter nye kvadratmeter. Kommunen har i dag knap 90.000 indbyggere, men befolkningstallet forventes at stige de kommende år.

Med relativt meget jord at bygge på, er der heldigvis et stort potentiale til at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel, hvilket naturligt har sat skub i en række større byudviklingsprojekter og løft af eksisterende miljøer. F.eks. Røde Port, der er det hidtil største byggeprojekt i Roskilde. Projektet omfatter et nybyggeri på 100.000 kvm, der skal huse 200 boliger, kontorer på 40.000 kvm til 1.500 arbejdspladser, et hotel med ca. 270 værelser, 20.000 kvm butikker og 7.500 kvm restaurant. Herudover er der lagt i støbeskeen til opførelsen af boliger og erhverv for 350 mio. kr. på den gamle slagteriskole samt en udvidelse af retspsykiatrien Sct. Hans.

Med domkirken som et berømt vartegn er byen også et kulturelt mødested for mange kulturinteresserede danskere og turister, der årligt besøger den historiske by. Det skaber gode forudsætninger for mange af byens erhvervsdrivende, heriblandt butikker og caféer.

Med Roskilde Universitet er byen samtidigt et trækplaster for mange unge, som kommer til byen for at studere og evt. bosætte sig. Det gør området særdeles attraktivt for virksomheder, der ønsker at gøre brug af den store mængde kvalificeret arbejdskraft, samt boligudlejningsinvestorer, der udlejer mindre lejemål til en billigere husleje sammenlignet med København.

Se alle ledige lokaler til leje i Roskilde

Se alle lokaler til salg i Roskilde

Se alle investeringsejendomme til salg i Roskilde

Nr. 10: Hillerød

I takt med at prisen pr. kvadratmeter stiger i København, er flere boligsøgende, virksomheder og investorer begyndt at skele mod de omkringliggende kommuner, heriblandt Hillerød, der ligger nord for København. Byen er endestation for s-togs-linje A, hvilket betyder, at beboere og medarbejdere hurtigt og nemt kan komme til København via offentlig transport.

Flere virksomheder er allerede flyttet til området samtidigt med, at befolkningstallet har været stigende. Udviklingen forventes at fortsætte de kommende år, hvilket har sat skub i en række projekter, såsom Carlsby, storcentret på Møllebrogrunden og et nyt supersygehus til 5 milliarder.

Byen er også et lokalt trækplaster for turister samt beboere i de omkringliggende små byer, der kommer til Hillerød for at shoppe, spise på restaurant eller for at besøge det berømte Frederiksborg Slot, der er et af kongefamiliens foretrukne feriedestinationer.

Den store aktivitet i den nordsjællandske kommune er heller ikke gået ubemærket hen på Ejendomstorvet.dk, hvor efterspørgslen på ledige kvadratmeter er stigende.

Se alle ledige lokaler til leje i Hillerød

Se alle lokaler til salg i Hillerød

Se alle investeringssager til salg i Hillerød