Tips til at renovere dine kontorlokaler

Ejendomstorvet.dk - - #blog

Med tiden kan dine kontorlokaler ikke undgå at kræve en kærlig hånd og måske endda en større eller mindre renovering. Derfor får du nogle tips til, hvordan du bedst kommer igennem processen.

For at klargøre den bedste og mest strømlinede proces for renoveringen, bør du tage stilling til disse fire punkter:

 1. Hvad skal renoveres?
 2. Hvem skal renovere?
 3. Hvornår skal du renovere?
 4. Hvorfor bør du renovere?

Du kan læse mere om de tips vi har, til hvert punkt herunder.

1. Hvad skal renoveres?

Der er stor forskel på, om du blot ønsker at sætte en gipsvæg op for at skabe flere rum, eller om du vil give kontorlokalerne den helt store renovering.

De fleste som kaster sig ud i renovering af kontorlokaler, drømmer om en eller flere aspekter af en renovering:

 • Udskiftning af lofter, døre og gulve
 • Opsætning af vægge og glasvægge
 • Ombygning af kontormiljøer
 • Modernisering eller specialfremstillet inventar
 • Stilændring – fx minimalistisk stil, farverig tech-stil, New Yorker stil, urban stil osv.
 • El-arbejde
 • Installationer af varme, ventileringssystemer osv.

Når det kommer til renovering af kontor og kontorlokaler er mulighederne mange, så dette er blot et lille udpluk af de mest gængse renoveringsopgaver.

Læs også: Gode råd til indretningen af dit kontor .

2. Hvem skal renovere?

Det er altid bedst, at arbejdet bliver udført korrekt og ud fra eksisterende standarder. Derfor bør du overveje om du selv vil stå for renoveringen eller få professionel hjælp til opgaverne.

Større renoveringsopgaver

Ved større projekter er det altid en god ide at få professionelle til at udføre opgaven. Det kan du både gøre med en fagentreprise, hvor du står for den overordnede styring af alle faggrupperne eller ved en hovedentreprise, hvor hovedentreprenøren står for byggeledelsen og byggestyringen.

Mindre renoveringsopgaver

Er det mindre opgaver, såsom maling af vægge, opsætning af en gipsvæg eller lignende, kan du, hvis du har de rette kompetencer, selv overveje at udføre arbejdet.

Når du vælger at udføre arbejdet selv, er det vigtigt at du har eller anskaffer de rigtige værktøjer og produkter, så arbejdet udføres korrekt.

3. Hvornår skal du renovere?

En renovering, afhængig af størrelsen, kan være en lang og uoverskuelig proces for virksomheden. Særligt larmende opgaver, støv, lugt eller andre gener fra renovering og de mange nye mennesker i form af udførende håndværkere og byggeledere, kan ændre i dynamikken og kvaliteten af arbejdsklimaet.

Derfor bør du også overveje, om dine medarbejdere kan arbejde hjemmefra eller om du måske kan lægge renoveringen i de klassiske ferieperioder, så aktiviteten på kontoret er så lille som mulig.

4. Hvorfor bør du renovere?

Renovering af kontorlokaler vil som udgangspunkt være en forbedring af lokalerne og dermed også en god investering. Når du renoverer, skaber du det kontor, som er optimalt for dig, dine kollegaer og virksomheden.

Gode lokaler vil understøtte en god arbejdsdag, give besøgende og kunder en god oplevelse af virksomheden, når de er på besøg samt give et godt indeklima.

Er renoveringsopgaven blevet for overskuelig, eller drømmer du blot om nye kontorlokaler, kan du finde alle ledige kontorlokaler til salg og leje lige her.