Restaurant- og cafeindretning

Ejendomstorvet.dk - - #indretning

Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af Grape . Sidst opdateret d. 29.06.2022

Gæsternes adfærd er afgørende for, om restauranten eller cafeen får succes eller ej, så vil I gerne have, at gæsterne bliver lidt længere, drikker lidt mere, spiser flere retter OG kommer igen; så bliver indretningen en vigtig faktor. Faktisk en så stor faktor, at den næsten kommer på højde med den gode service og det lækre køkken.

Restaurant- og cafeindretningen er en balancegang

Sidder gæsterne for tæt, er det et problem. Kommer der for meget luft mellem bordene, kan indretningen omvendt blive tom og uselskabelig. Så en detalje som tætheden i indretningen har stor indflydelse på stemningen og derfor adfærden.

Skal der for eksempel være plads til, at tjeneren kan introducere menuen uden at forstyrre nabobordet? Måske der endda er forskel hen over dagen: Cafemenu til frokost og tre-fire retters gourmet restaurant om aftenen. Hvad med komforten? Hvad skal gæsterne sidde på? Polstrede eller hårde stole? Og hvordan bliver akustikken og belysningen medspillere?

Invester i at ramme det rigtige design

Selvfølgelig er detaljer som møbelvalg, materialevalg, farver, former, komfort og så videre afgørende stemningsskabende faktorer.

En god indretningsarkitekt kan sikkert også hjælpe jer med at finde frem til det rette, visuelle udtryk.

Akustikken kan ikke ses; men betyder alt!

“Alt spiller! Maden er perfekt, servicen er venlig, vinmenuen perfekt afstemt og indretningen super smagfuld. Men jeg kommer altså ikke igen; var helt ør i hovedet, fordi jeg ikke kunne høre, hvad mine venner og tjeneren sagde.”

Sådan ødelægger støjgener alt for ofte en ellers fantastisk totaloplevelse. For rigtig mange ellers superfine indretninger er desværre ofte ikke taget den ekstra mil, der skal til for, at akustikken bliver en medspiller.

Belysningen er desserten

Hvis I ønsker, at jeres gæster skal tage desserten med, er det vigtigt, at belysningen er behagelig og omhyggeligt afstemt. Og det er faktisk ikke så enkelt endda. Lyset må ikke blænde, det skal oftest være let dæmpet og alligevel tilstrækkeligt til, man kan se, hvad man får serveret. Gæsterne skal også kunne finde vej til jeres diskret placerede toilet, som i øvrigt også skal indrettes og belyses med omhyggelighed.

Her er en ofte overset udfordring: Belysningen inde i cafeen eller restauranten kan også bruges til at trække flere gæster indenfor. Så den stemning I sætter indenfor, skal også kunne mærkes udenfor. Uden at genere dem indenfor selvfølgelig.

Skal din virksomhed flytte?

Så kan Ejendomstorvet.dk hjælpe dig! På vores portal får du et overblik over hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser. Og du kan søge helt gratis og uforpligtende blandt alle emnerne!