Skal jeg have mit eget kontor – og skal det være til salg eller leje?

Ejendomstorvet.dk - - #blog

Leger du med tanken om at få dit eget kontor til dig, din virksomhed og måske endda også få eller mange medarbejdere? Så kan du med fordel overveje at leje eller eje dit eget kontor.

Herunder vil vi komme ind på, hvilke typer virksomheder som bør overveje enkeltmandskontorer eller storrumskontorer, fordele ved at leje og købe lokaler og hvordan du nemmest finder nye kontorlokaler.

Hvilke kontorlokaletyper findes der i almindelige kontorer?

Et enkeltmandskontor er derimod et mindre, separat rum, hvor medarbejderen sidder alene med mulighed for at lukke døren bag sig. Der kan sagtens være flere enkeltmandskontorer i samme kontorbygning og på samme etage. Enkeltmandskontorer egner sig særligt til arbejdsopgaver der kræver ro og koncentration.

Et storrumskontor er et stort og åbent kontorlokale, hvor der sidder mange medarbejdere og arbejder på samme tid. Denne type kontor er særligt egnet til virksomheder, hvor samarbejde på tværs af medarbejdere og projekter er en høj prioritet.

Mange virksomheder har både storrumskontorer og enkeltmandskontorer tilknyttet.

Se også: Tips til at renovere dine kontorlokaler

Hvad er forskellen mellem et enkelmandskontor og et storrumskontor?

I helt korte træk er det mængden af medarbejdere, som er tilknyttet og benytter kontoret. På et enkeltmandskontor sidder der blot en person, mens der i et storrumskontor kan være mere end 10 medarbejdere på kontoret.

Husk dog at følge reglerne for kontorlokaler og arbejdsklima . Det inkluderer blandt andet at du skal have et gulvareal på 7 m2 per medarbejder, en loftshøjde på 2,5 meter samt 12 m2 luft i arbejdsrummet per person.

Hvilken kontortype er det rette match for mig?

Når vi differentierer mellem et såkaldt enkeltmandskontor og storrumskontorer, så er det fordi der er fordele og ulemper ved begge kontortyper. Men inden vi kommer ind på, hvorvidt et storrumskontor eller et enkeltmandskontor er et godt match, så vil vi lige definere, hvad et enkeltmandskontor er – og hvad et storrumskontor er.

Tænker du: Er et storrumskontor noget for mig? Så læs mere om storrumskontorer her.

Bør jeg finde et kontor til leje eller et kontor til salg?

De fleste har en rimelig klar vision om, hvorvidt de enten ønsker at leje eller at købe et kontor – andre er åbne for begge dele. I sidste ende er der særligt to faktorer, som kan blive afgørende for, om du skal leje eller købe din kontorlokaler:

  1. Vil du blive i de samme lokaler i mere end fem år?
  2. Har du økonomi til at købe et kontor?

Kan du sige ja til begge spørgsmål, er køb af kontorlokaler en god mulighed. Siger du derimod nej til begge spørgsmål, så er leje af kontorlokaler en god mulighed.

Kan du kun sige ja til et spørgsmål, skal du til at overveje, om du helst vil eje eller leje, og hvad der skal til, for at det kan lade sig gøre.

Du kan også læse mere om fordelene ved at leje og købe kontorlokaler i næste afsnit.

Hvad er fordelene ved et kontor til salg eller leje?

Der er fordele ved både kontor til leje og kontor til salg – det kommer ganske enkelt an på din økonomi og dit behov.

Fordele ved kontor til leje

Fordelene ved at leje et kontor omhandler særligt fleksibilitet og økonomi.

Når vi snakker om fleksibilitet, så handler det om, at du ved fremgang eller nedgang nemt og hurtigt kan finde nye lokaler, da du blot skal opsige din lejekontrakt. Oplever din virksomhed succes, kan du måske have brug for mere plads til flere medarbejdere, du vil gerne have en ny beliggenhed eller du vil måske gerne have et mere moderne kontor.

Med et kontor til leje kan alt dette lade sig gøre, så længe du overholder din nuværende lejekontrakt og opsiger den i overensstemmelse med kontrakten.

Derudover er det også nemt at lave budget over din husleje, da du allerede på forhånd ved, præcis hvor meget du skal betale hver måned.

Mange kloge hoveder hævder, at det kan betale sig, fra et økonomisk standpunkt, hvis du har planer om at leje lokalet i mindre end fire år. Har du langsigtede planer for et lokale, bør du i stedet for overveje at købe et lokale.

Se ledige kontorlokaler til leje på Ejendomstorvet.dk.

Fordelene ved at købe et kontor

Med et kontor til salg er der nogle fordele, som du sikkert kan drage fordel af. Det drejer sig særligt om:

  1. Det er en investering i din virksomhed
  2. Du kan indrette, renovere eller ombygge som du har lyst til
  3. Du kan sælge kontorbygningen i fremtiden – forhåbentlig med et overskud

For at få gavn af disse fordele, skal du selvfølgelig have kapital og finansiering til at købe et kontor. Hvis dette ikke er tilfældet, er et kontor til leje måske en bedre løsning.

Se ledige kontorlokaler til salg på Ejendomstorvet.dk

Hvilke faciliteter bør mit kontorlokale have?

Der er mange ting, du nok gerne vil have på dit kontor – det kan blandt andet være Wi-Fi, rengøring, køleskab, kaffemaskine, printer, borde osv. Disse er som udgangspunkt ikke inkluderet et kontor, men er derimod en meromkostning.

Hvad du dog bør overveje inden du underskriver en købs- eller lejeaftale er, hvorvidt der er plads til mødelokaler, frokoststue, køkken, mange små, separate rum eller færre store rum til storrumskontorer, badeværelse osv.

I hvilke storbyer er kontorer populære?

Kontorer er populære i alle byer, hvor der er virksomheder. I grove træk er kontorer både populære i storbyerne, forstæderne og de mindste flækker i det ganske land.

Man kan sige, at jo flere arbejdspladser – jo flere kontorer. Derfor ligger byer som København, Aarhus og Odense også i toppen af områder med mange kontorlokaler.

Se også: De otte største byer for ledige lokaler

Hvordan finder jeg et kontorlokale?

På Ejendomstorvet.dk kan du finde hele udbuddet af ledige kontorlokaler til salg og leje i hele Danmark, så det er et godt sted at begynde din søgning.

På Ejendomstorvet.dk kan du sortere din søgning ud fra følgende parametre:

  1. Eget kontor til salg eller leje – og leje af kontorpladser på et kontorhotel
  2. Beliggenhed
  3. Størrelse
  4. Pris