Find dit næste erhvervslokale med disse syv råd

Ejendomstorvet.dk - - #blog

Det kan være noget af en jungle, når du skal finde et erhvervslokale; for hvad skal man egentlig tage stilling til, hvad skal man være særligt opmærksom på - og hvordan finder man sit nye lokale?

Herunder får du otte tips til, hvordan du lettest kan komme fra A-Z.

Hvad skal jeg tage stilling til?

De første tre råd giver dig et indblik i, hvad du skal tage stilling til, når du er på jagt efter erhvervslokaler.

1. Vælg et lokale til det rette formål

Det centrale spørgsmål er: hvilken type lokaler har du brug for? Måske tænker du at du jo bare skal bruge en restaurant, et kontor, en butik eller noget helt fjerde. Men et erhvervslokale er ikke bare erhvervslokale, da der er mange forskellige detaljer, som spiller ind.

Skal du have en restaurant, en café eller lokaler til take away? Har du behov for et almindeligt kontor til leje eller salg, et domicil eller måske nogle kontorpladser på et kontorhotel? Skal du have en butik til udvalgsvarer, en specialbutik, et varehus eller et stormagasin?

Som du kan se, så er mulighederne mange, men du vil oftest have behov for et lokale, som kan puttes ind i én eller flere af disse kategorier:

 1. Kontorlokaler, kontorhoteller eller kontorhoteller
 2. Butik og detailhandel
 3. Lager, produktionslokaler og værksteder
 4. Hotel, restaurant, café eller lokaler til take away
 5. Grunde
 6. Klinikker
 7. Andre typer såsom kombineret bolig og erhverv

På Ejendomstorvet.dk har du mulighed for at sortere din søgning ud fra, hvilken type lokale du ønsker.

2. Forstå prisen

Prisen er én af de ting, som de fleste er rimelig fastsatte omkring, og som de fleste allerede har overvejet, når de skal finde et nyt erhvervslokale – måske har du også allerede selv fastsat en pris for dit nye lokale.

I ejendomsbranchen er det rimelig normalt, at man skelner mellem erhvervslokaler til salg, erhvervslokaler til leje og erhvervsejendomme til investering.

Erhvervslokaler til salg

Har du planer om at købe et erhvervslokale til eget brug? Så vil du ofte blive præsenteret for den fulde pris i kroner, men du vil også kunne se oplysninger om, hvad dine driftsudgifter er, ligesom du kan se prisen per kvadratmeter.

Erhvervslokaler til leje

Tænker du at et erhvervslejemål er det bedste for dig, så vær opmærksom på, at prisen tit vil vises i enten den årlige leje (inklusiv drift) eller den årlige leje per kvadratmeter (inklusiv drift). Det skarpe øje med sans for detaljen vil måske opdage, at der er en tendens til, at de større lokaler også har en lavere kvadratmeterpris – men pas på med at fokusere på denne detalje, da du hurtigt kan spænde ben for dig selv ved at anskaffe et erhvervslokale, som er alt for stort.

Husk også, at udgifter til el, vand og varme kan komme oveni prisen. Det samme gælder for inventar, internet og rengøring.

Erhvervsejendomme til investering

Som investor kender du sikkert alt til, hvordan du finder frem til ejendommens pris, men vi vil alligevel lige gennemgå nogle af de nøgletal, som er relevante for dig:

 • Den samlede pris
 • Investeringsejendommens afkast
 • Årlig lejeindtægt
 • Årlige driftsudgifter
 • Prisen per kvadratmeter

Er du ny investor, kan du med fordel læse vores guide til ejendomsinvestering for begyndere .

3. Find en beliggenhed med værdi

Når du taler om, at du skal finde en beliggenhed med værdi, så handler det om, at dit virksomheds beliggenhed kan skabe værdi for dig og din virksomhed.

Måske er det let at komme til og fra virksomheden, og derfor er det også nemmere at rekruttere nye medarbejdere. Måske er dit lokale placeret tæt på din målgruppe? Måske har dit erhvervslokale en god synlighed, som er vigtig for din forretning? Måske er du den eneste i området med dine produkter, tjenester eller serviceydelser?

Derudover kan placeringen af dine erhvervslokaler også have en betydning for dit brand og image, hvorfor denne symbolik også er værd at tage stilling til.

Har du ikke en særlig by i tankerne, kan du se de otte største byer for ledige erhvervslokaler til salg og leje her.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

De næste tre råd, giver dig nogle gode tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter et nyt erhvervslokale.

4. Læs kontrakten nøje

At du skal læse det med småt, har du sikkert hørt tusinde gange før, men vi pointerer det alligevel, da du bør være opmærksom på, at det du er blevet lovet mundtligt, også står i kontrakten.

Derudover bør du også være opmærksom på, hvad kontrakten siger om eventuelle ekstraomkostninger, bindinger eller andre særlige regler for lokalerne.

Vi anbefaler altid, at du får en professionel til at gennemgå kontrakten inden du skriver under.

5. Hvornår har du brug for lokalerne?

Hvornår skal du bruge lokalerne? Jo før du kommer i gang med din lokalesøgning, jo mere tid har du til at finde de rette erhvervslokaler.

Har du nogle nuværende lokaler, er det også værd at tænke over, at disse skal opsiges, hvis du er lejer, eller sælges, hvis du er ejer.

6. Før overtagelsen

Der er mange centrale faktorer, som er værd at være opmærksom på, når erhvervslokaler skal overdrages og overtages. Det inkluderer blandt andet, at du bør overveje om lokalet skal være møbleret eller tomt ved overtagelse. Overtager du et møbleret lokale, kan du med fordel lave en inventarliste, så du har overblik over, hvad du har – og mangler.

Derudover bør du også sørge for at spørge erhvervsmægleren om, hvor længe lokalet har stået tomt, hvem naboerne er og om der er nogle ting ved området, som du bør vide.

Du bør også notere dig, om kontoret kræver en kærlig hånd i form af renovering.

Hvordan finder jeg et erhvervslokale?

Det sidste råd vil hjælpe dig med mest effektivt at finde dit næste erhvervslokale.

7. Besøg Ejendomstorvet.dk

For at finde dit næste erhvervslokale skal du besøge en online erhvervsportal – og hvilken bedre end Ejendomstorvet.dk, som er Danmarks førende erhvervsportal.

På Ejendomstorvet.dk finder du både erhvervslokaler til leje, salg og investering, og udbuddet kommer fra mere end 200 af landets bedste erhvervsejendomsmæglere og ejendomsudbydere.

Ejendomstorvet.dk har samlet hele udvalget på én og samme hjemmeside, så du slipper for at bladre rundt mellem flere forskellige sider.

Du kan optimere din søgning, så du kun ser relevante lokaler

Du kan filtrere din søgning på Ejendomstorvet.dk, så du mest effektivt kan komme fra start til slut. Du kan nemlig indstille din krav for lokaletype, pris, størrelse og beliggenhed, så du finder de mest relevante lokaler og gør din søgning så smidig og hurtig som muligt.

Ejendomstorvet.dk er gratis

Når du søger efter ledige erhvervslokaler og erhvervsejendomme på Ejendomstorvet.dk er det ganske enkelt helt gratis. Du får al relevant information samt kontaktinformation på den erhvervsmægler, som står for lokalet.

Du kan også oprette en gratis søgeagent, hvor du lader Ejendomstorvet.dk stå for at skanne markedet efter relevante lokaler, som passer til de søgekriterier, du selv har angivet.

Find ledige erhvervslokaler på Ejendomstorvet.dk her.